Moeder worden is een van de mooiste dingen die je kan overkomen, 9 maanden zwanger en dan beval je van je eerste kind en later misschien nog meer kinderen. En dan begint het, je bent moeder en mag je kinderen gaan opvoeden.

 

En daar komen heel veel uitdagingen bij kijken, het ene moment geniet je van het lachen van je baby en het andere moment ben je enorm gefrustreerd omdat van het een op andere moment je hele dagschema wordt omgegooid en hoe ga je daarmee om? Gewoon doen, je kunt niet anders, je doet je best. Vaak neem je veel over van je ouders of vrienden. Naarmate je kinderen ouder worden loop je tegen andere uitdagingen aan.


Zo zijn mijn dochters nu 7 en 9 jaar oud, maar de afgelopen jaren zijn we al tegen tal van uitdagingen aangelopen. Mijn oudste dochter heeft vrij lang in bed geplast, dus op de gekste tijden stond ze naast mijn bed als ze weer eens midden in de nacht in bed had geplast en ik was dan vaak best boos en chagrijnig, want ik heb geen zin om midden in de nacht een bed te moeten verschonen. Het heeft mij best wat tijd gekost om mij te beseffen dat het bedplassen een oorzaak had en vaak was dat spanning. Sinds ik daar aandacht aanbesteed en haar de ruimte geef om aan te geven waarom ze spanning ervaart plast ze bijna niet meer in bed. Dus in plaats van te kijken naar je dochter en welk gedrag ze laat zien wat je niet leuk vind of frustrerend vind. Is het belangrijk om te kijken naar de oorzaak van het gedrag en dat betekend vaak dat wij als moeders naar ons eigen gedrag mogen kijken. Want doordat ik boos op haar werd omdat ze in bed plaste was het voor haar ook niet makkelijk om de oorzaak met mij te bespreken. Omdat ze bang was dat ik boos op haar zou worden.

 

Wil jij het volgende ervaren?

  • meer rust in je relatie met je dochter
  • betere communicatie met je dochter
  • meer plezier ervaren in je relatie met je dochter
  • beter je grenzen aangeven vanuit liefde

 

Mag ik jou daarbij helpen, ik weet als geen ander waar je tegen aan loopt als ouder. Maar ik zal niet als de meeste van je vrienden en kennissen meegaan in je emoties waarom het niet goed gaat.

 

Ik ga je de soms confronterende vragen stellen, die je aan het denken zullen zetten en daarnaast heb ik mooie oefeningen waarmee je dichter bij wie je werkelijk bent kunt komen. Want diep van binnen zijn we de liefdevolle moeder voor onze dochters. Alleen door onze eigen levenspad van baby tot aan moeder hebben we zoveel patronen opgepakt die we weer overdragen aan onze kinderen. En we denken allemaal wel eens, dit ga ik anders doen dan mijn ouders. Maar toch als we goed kijken en eerlijk zijn, doen we toch vaak veel hetzelfde als onze ouders. En dat kunnen we veranderen, maar daarvoor zullen we de beslissing moeten nemen om het anders te gaan doen en daarvoor het werk gaan doen. Je kunt ook niet van de een op andere dag lopen, dat leer je door vallen en opstaan, vallen en opstaan en veel oefenen. En dat geldt ook voor ons als moeders, het is oefenen, oefenen en oefenen.

 

En ik kan je daarbij helpen, door de vragen te stellen die anderen niet durven te stellen, door oefeningen met je te doen, zodat je uiteindelijk het volgende kunt gaan toepassen thuis:

 

  • dat je je bewust bent van de wijze waarop je reageert op je dochter
  • dat je leert hoe je wilt reageren op bepaalde situaties
  • hoe je makkelijker een fijn gesprek kunt hebben met je dochter
  • dat je meer zelfvertrouwen ervaart als moeder


Ben je benieuwd wat ik voor je kan betekenen en ook samen met je dochter, bel of mail mij gerust.

 

Ik maak graag een afspraak voor een kennismakingsgesprek.

 

Lieve groet,

Natalie