Ouder zijn is een van de mooiste geschenken die het leven ons kan geven. Maar daar komen ook vele uitdagingen bij kijken, kinderen die even niet lekker in hun vel zitten en dat je zelf als ouder even niet meer weet wat je kunt doen om het op te lossen. Opvoeden is niet altijd makkelijk, elke leeftijd brengt nieuwe uitdagingen met zich mee. Kinderen ontwikkelen zich heel snel en soms beseffen we als ouders niet welk gedrag en uitdagingen daarbij komen kijken zowel voor ouder als kind. Ik loop graag een stuk mee op jullie levenspad om samen te ontdekken hoe het kind zich weer blij, vrolijk en gelukkig kan voelen.

 

Liefde & Aandacht

 

Als kindercoach kijk ik voorbij de “problemen” die jouw dochter of jullie als ouders ervaren en daarbij richt ik mij op de moeders van dochters. Daarbij gebruik ik Liefde en Aandacht voor het kind, zodat het kind zich veilig voelt om zichzelf te laten zien zoals zij is.

 

Als kindercoach ga ik samen met het meisje op zoek naar de kwaliteiten, talenten en mogelijkheden die elk meisje in zich heeft.  Op basis van de hulpvraag van de ouders en de wensen van het meisje gaan we samen aan de slag.  Als kindercoach heb ik methodieken en oefeningen ter beschikking om te werken aan bewustwording. Wanneer we ons bewust worden van patronen, gedachten of emoties, komen de antwoorden op de hulpvraag vaak vanzelf naar boven.

 

Dit is iets waar jouw dochter de rest van haar leven wat aan heeft. En dat is wat we uiteindelijk allemaal willen, gelukkig door het leven gaan. En dat betekend niet dat er geen tegenslagen zullen zijn, maar er wordt geleerd hoe je beter met die tegenslagen om kunt gaan.

 

Wanneer een kindercoach inschakelen?

Ik weet uit eigen ervaring hoe lastig het is om hulp te vragen, maar ik kan nu ook vertellen hoeveel het mij gebracht heeft. Meer rust, gezelligheid en liefde voor mezelf en voor mijn kinderen. Dus schroom niet om een kindercoach in te schakelen wanneer je zoon of dochter misschien een van de onderstaande emoties of 'problemen' ervaart:

Wanneer je dochter:

  • onzeker is
  • heel erg verlegen is
  • slecht slaapt
  • vaak in bed plast
  • verdrietig is
  • snel of vaak boos is
  • een scheiding moet verwerken
  • rouw moet  verwerken
  • lastig vriendjes maakt of gepest wordt


Dit zijn slechts enkele voorbeelden, heb je het gevoel dat er iets anders speelt dan kan een kindercoach in veel gevallen ook helpen.  Samen gaan we op reis om er achter te komen wat de hulpvraag en/of wensen zijn en hoe jouw dochter en jullie als ouder(s) en/of  
verzorger(s) daar beter mee om kunnen gaan. Dit doe ik door het werken met verschillende methodieken. Het creëren van rust en een vertrouwde omgeving waarin het meisje zichzelf kan en mag zijn. Door te luisteren naar het kind , wat zij nodig heeft gaan we samen werken aan de 'hulpvraag' en dat gaat het meisje zelf doen.

 

Ik zal ook eerlijk zijn als de hulpvraag buiten mijn bereik als kindercoach ligt, bijvoorbeeld als de problematiek om specialistische zorg vraagt en in dat geval zal ik julllie doorverwijzen.