Stappen zetten ondanks dat je emoties ervaart?

Gepubliceerd op 7 december 2019 om 11:28

Herken je dat, dat je het lastig vind om je weg te vinden in nieuwe situaties? Nieuwe omgeving met nieuwe mensen? Of op je werk, dat je eigen graag je mening wil geven, maar dat niet durft, omdat je bang bent voor de reactie van je collega’s of baas?

 

En hoe zie jij dat terug in je dochter? Is zij verlegen als ze op een verjaardag komt waar ze niet iedereen kent? Of is ze zenuwachtig als ze iets nieuws moet doen?

 

Mijn dochter moest vorige week voor het eerst naar Logopedie. Ze zei uit zichzelf, mam ik vind het best wel spannend. Vorige zou ik gezegd hebben, dat hoeft toch helemaal niet. Nergens voor nodig. Maar vorige week deed ik het anders. En ik begon met het stellen van open vragen:

 

Wat vind je spannend?

Wat heb je van mij nodig op dit moment?

 

En tijdens het gesprek op weg naar de logopedist geef ik aan dat het ok is om spanning te voelen, het gevoel mag er zijn en ondanks de spanning deed ze het super goed.

 

We zijn geneigd om de emotie weg te stoppen, net te doen of het niets voorstelt of niet nodig is om de emotie te ervaren. Maar voor kinderen en ook volwassenen is het juist zo fijn om de emotie te erkennen. Het er even te laten zijn, om vervolgens wel de stappen te zetten die nodig zijn. Het gaat erom dat jezelf niet verliest in spanning, angst, verdriet of boosheid.

 

Plan een kennismakingsgesprek in en dan bekijken we samen wat ik voor je dochter kan betekenen!

 

Lieve groet,

Natalie


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.