Hoe vaak ga jij uit je comfort zone?

Gepubliceerd op 13 juli 2019 om 10:01

Vorige week zaterdag was het zover, de dag waar ik lang naar had uitgekeken of zag ik er tegen op? Want ik zou enorm uit mijn comfort zone gaan. Met collega's mee doen 'tot aan je nek in de drek', 7,5 kilometer hard lopen en over 110 obstakels heen klimmen en klauteren en juist dat laatste is mega uit mijn comfort zone. Want vroeger was ik dat meisje dat met gym niet kon klimmen in touwen en op heel veel toestellen toch moeite had om er soepel over heen te komen ;). Dus toen mijn collega vroeg doe je mij, twijfelde ik wel even.

 

Maar ja ik ben al een tijd met persoonlijke ontwikkeling bezig en daar hoor je toch vaak dat je uit de comfort zone mag komen om de groei te bereiken die je voor ogen hebt. Dit was dus mijn kans om het verhaal wat ik mezelf al jaren vertel, te gaan veranderen in een nieuw verhaal. Ik ben wel sportief en ik kan meer dan ik zelf denk dat ik kan, ik ben niet meer dat meisje dat geen touw kan klimmen en die als een stijve hark over de toestellen klom tijdens gym.

 

Dus ik zeg Ja, ik doe mee!

Tijd zat om te trainen, dus ik schuif het voor mij uit. In Februari begonnen te trainen met Evy om weer 5 km te kunnen hardlopen, maar na 3 keer verlies in de motivatie en train weer een periode niet. Maar dan komt juli steeds dichterbij en begin mei denk ik, ja Natalie wie A zegt moet ook B zeggen, dus ik pak het trainen weer op en ja een aantal weken krijg ik de smaak te pakken en inmiddels vind ik het heerlijk om hard te lopen. Ik kijk er naar uit, maar dat was de eerste weken zeker niet zo, gelukkig had ik mezelf opgegeven en ik was niet van plan om af te haken en dat zorgde voor de juiste motivatie om door te zetten.

 

Vorige week zaterdag was het zover, de dagen ervoor begon te spanning op te lopen. Kan ik het wel, ga ik het volhouden, kom ik over de obstakels. Maar goed ik ga het gewoon doen.

 

Wat voelt het goed om uit je comfort zone te gaan

en er volop van te genieten!

 

En wat was het leuk, wat hebben we een plezier gehad en het viel me mee. We moesten wel meer hardlopen dat ik dacht, maar ook dat heb ik goed volgehouden. Ja met de obstakels heb ik soms gespijbeld, maar ook dat is uit mijn comfort zone gaan, want durf ik wel voor mezelf te kiezen en het niet te doen of doe ik het wel omdat iedereen het doet. Nou ik kies voor mezelf en wat goed voelt!

 

En ja de spierpijn was er wel, maar ook niet zo erg als ik verwacht had. Soms kunnen we in ons hoofd dingen groot en zwaar maken, maar als we het lef hebben om het gewoon te doen, dan kun je pas zien dat het wel mee valt en dat het eigenlijk super leuk is!

 

Wat zou jij willen doen wat buiten je comfort zone ligt en waarom?

 

Fijn weekend.

 

Lieve groet,

Natalie


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.