Wow, mijn inzichten na een NLP training, welke basisregels heb jij?

Gepubliceerd op 18 juni 2019 om 19:45

Afgelopen zaterdag heb ik een NLP training bij Robin Stevens gevolgd. Jeetje wat heeft mij dat veel inzichten gegeven. Ik volg sinds drie jaar veel workshop en trainingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Maar ik hou ervan om verschillende stromingen te onderzoeken, dus het gaat alle kanten op. Van spiritualiteit, tot marketing, van de wet van aantrekkingskracht tot de NLP training van afgelopen zaterdag.

En wat een fantastische trainer, Robin Stevens, nuchter, vol met humor en zo passioneel kunnen vertellen over NLP. En de voorbeelden die hij noemde zijn zo herkenbaar. 

Maar wat zijn nou die inzichten die mij zo raken. 

Dat wij worden geboren als liefdevolle wezens 💚. Waarvan onvoorwaardelijke gehouden wordt. We hoeven er alleen maar te zijn en mensen houden van je als baby. Maar gaande weg ons leven wordt er niet meer onvoorwaardelijk van ons gehouden, maar zijn daar voorwaarden aan verbonden. Bijvoorbeeld als een kind zindelijk moet worden. Dan wordt het kind beloond als het plast op het potje. En als het zindelijk is dan verwachten we dat het plast op de wc. Dan is alleen er zijn niet meer voldoende  En natuurlijk is het praktisch om op de wc te plassen 😂 en niet in de hoek van de kamer.

Maar hoe zit het met de regels, zoals

🔹 ik moet door iedereen aardig gevonden worden

🔹 ik moet er voor iedereen zijn

🔹 ik moet bepaalde kleding dragen om er bij te horen

🔹 ik moet met mes en vork eten

Kloppen die regels wel en waar komen ze vandaan. De meeste regels heb je aangeleerd gekregen van je ouders, met alle goede bedoelingen of het is de maatschappij die bepaalde regels voorschrijft.

Maar werken die regels nog voor jou? Of zou je heel graag afscheid willen nemen van een aantal regels die je niet meer prettig vind of merk je aan je zoon of dochter dat zij last hebben van bepaalde regels die ze eigenlijk niet meer nodig hebben. 

Ik help jullie graag. 

Lieve groet,

Natalie 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.