Niemand vind mij leuk, wie wil er nou met mij spelen?

Gepubliceerd op 16 maart 2019 om 11:51

Mam, ik heb buikpijn. Ik voel me niet zo lekker. Daar heeft ieder kind wel eens last van, maar wat als het vaker voor komt. Hoe kom je erachter wat er aan de hand is. Als je vraagt hoe komt het dat je buikpijn hebt? Dan krijg je vaak het antwoord, dat weet ik niet. En vaak houd het dan wel op. Hoe kom je erachter wat er speelt en of er iets speelt. We willen allemaal dat onze kinderen gelukkig zijn en met plezier naar school gaan. Maar soms zit een kind even niet lekker in zijn vel en dat kan heel veel redenen hebben, angst om te falen, gepest worden of ouders die gaan scheiden, verlies van een dierbare. Sommige dingen hebben kinderen geen invloed op, maar waar ze wel invloed op hebben is hoe ze met de situatie omgaan.

 

Zo ook verlegenheid, kinderen die verlegen zijn hebben vaak moeite om zichzelf te laten zien. En dat mogen ze leren. Leren wat hun kwaliteiten en talenten zijn en hoe ze deze kunnen inzetten om weer lekker in hun vel te kunnen zitten en zichzelf te durven laten zien. En daar wil ik kinderen graag bij helpen.

 

Vaak vertellen kinderen zichzelf een verhaal waarmee ze zichzelf identificeren.

Niemand vind mij leuk, wie wil er nou met mij spelen?

 

En dan is het boek ‘Tijger Tijger is het waar’ een mooie methodiek om te onderzoeken of die gedachten waar zijn? En vaak komen ze er dan zelf achter dat de gedachte niet altijd waar is. En ze leren welke andere gedachte ze er voor in de plaats kunnen zetten. Zoals, er zijn kinderen die het leuk vinden om met mij te spelen of ik mag er zijn! Dat zorgt voor zelfvertrouwen en daardoor durven ze laten zien wie ze zijn.  En ze leren hun gedachten te onderzoeken, kloppen de gedachten wel en hoe zou ik er anders over kunnen denken. Door er naar te kijken en ervaren hoe een andere gedachte voelt zullen ze dit kunnen toepassen in het dagelijks leven. En hebben ze er profijt van voor de rest van hun leven.

 

En wat zal er dan met de buikpijn gebeuren?

 

Wil je meer informatie, neem gerust contact op voor een vrijblijvend gesprek,.

 

Lieve groet,

Natalie Stoeten


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.