Hoe kan ik het anders gaan doen?

Gepubliceerd op 21 februari 2019 om 11:34

Na een lange werkdag kom je thuis, je bent moe en hebt de behoefte aan rust. Maar je hebt een gezin, dus er is nog even geen tijd voor jezelf. Er moet eten op tafel komen en je dochter of zoon heeft geen zin in het eten wat je hebt klaar gemaakt, je wordt boos en reageert dat af op je zoon of dochter? Herkenbaar?

Kunnen zij er iets aan doen dat je moe bent? Dat je rust nodig hebt? Nee, maar toch gebeurt dit bijna dagelijks. Maar hoe ben je tot hier gekomen, welke overtuigingen en patronen ervaar je en draag je nu over op je kind of kinderen. En wat maakt dat je kind nu laat zien dat hij of zij niet lekker in haar vel zit?

 

Ook bij mij en dat is één van de redenen dat ik mij ben gaan verdiepen in persoonlijke ontwikkeling en de opleiding tot Kindercoach heb gevolgd. Want ik was het zat om een boze, gefrustreerde moeder te zijn en dit zag ik terugkomen in het gedrag van mijn dochter en dat wilde ik niet. Zij spiegelt mij heel vaak, als ik niet lekker in mijn vel zit, dan laat zij dat gelijk aan mij zien. Maar eerder zag ik dat niet, dan dacht ik wat doet ze vervelend en werd ik boos. Nu kan ik zien dat het niet haar gedrag is, maar mijn gedrag waarin zij mij spiegelt. Maar dan, dan weet je dat?  Hoe kan ik het anders gaan doen? Ik ben trainingen en retraites gaan volgen en ik heb de afgelopen jaar meer boeken gelezen dan in de 36 jaar daarvoor. En stap voor stap wordt ik bewuster van mijn patronen en beperkende overtuigingen en laat ik deze met liefde los.

 

En nu ben ik er klaar voor om mijn ervaringen te gaan delen, om kinderen en hun ouders te helpen om bewuster te gaan leven. 

 

Want diep van binnen wil niemand boos en gefrustreerd zijn, we willen liefde ervaren voor onszelf en voor onze kinderen. Het is nooit te laat om te veranderen, maar hoe fijn zou het zijn als je als vroeg in je leven je bewust kunt worden van je gedachten, patronen en beperkende overtuigingen.

 

Hoe mooi zou het zijn als jou zoon of dochter,

hun eigen ik, talenten en kwaliteiten mogen ontdekken?

 

Een mooi voorbeeld vind ik de angst voor wespen of honden, hoe vaak zie je niet dat als ouders er bang voor zijn, dat kinderen dat overnemen. Maar is het kind zelf echt bang voor wespen of honden, ik denk van niet. Samen kunnen we gaan werken om die angst los te laten en in te zien dat die angst niet van haar of hem is, maar komt door spiegeling van gevoelens van de ouder.

 

Of een kind dat heel onzeker is, vaak kom je in het gesprek met ouders erachter dat vader of moeder ook onzeker is of is geweest. Samen bepalen we dan de hulpvraag van de ouders en de wens van het kind en daarmee gaan we aan de slag.

 

Ik ben heel benieuwd hoe jullie over dit onderwerp denken? Heb jij een patroon of beperkende overtuiging waar je graag afscheid van wilt nemen? En zie je welke patronen je overdraagt aan je kind(eren)?

 

Ik hoor het graag en ik loop met liefde een stuk mee op jullie levensweg om te ontdekken welke talenten en kwaliteiten jullie zoon of dochter heeft. Zodat ze een bewuster en liefdevol leven tegemoet gaan.

 

Lieve groet,

Natalie  

 

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.